Het laatste nieuws van

Kar Ga Door Zuidwolde

“Kar Ga Door Zuidwolde doet de tijden van vroeger te herleven met historische voertuigen en een markt van oude ambachten!”

De kargadoor heeft zijn oorsprong in Amsterdam, waar vroeger de handkarren voor een belangrijk deel het straatbeeld bepaalden. Bij de vele steile bruggen in de hoofdstad stond iemand om de karduwers een handje te helpen de kar over de brug te krijgen. Dit gebeurde vaak onder het roepen van de kreet ‘’kar ga door’’. Deze kargadoor had ook wel de naam bruggentrekker, sleepie of anpikketeur. Het waren mannen die met een lang touw met een haak eraan de handkarren over de steile bruggetjes van Amsterdam trokken. Naast het touw met de haak hadden velen ook nog een lap leer over hun schouder tegen het schuren van het touw. Na gedane arbeid kregen ze er een paar centen voor.

Het plaatselijke evenement voor en door Zuidwoldigers!

Wil jij ons evenement ook eens achter de schermen mee maken? Dat kan!

Fotoalbum

Deelnemers

Meedoen met een oud voertuig? Dit kan een auto zijn, een motor, brommer, tractor of paardenrijtuig. Als het maar een historisch exemplaar is en in fraaie staat. Je rijdt dan mee in de rondritten door en rondom het dorp en je voertuig wordt in het centrum tentoongesteld voor publiek.
Ik wil meedoen

Routes

Routes

Tijdens ons jaarlijks evenement kun je op een aantal routes genieten van de hitorische voertuigen. Dat geldt voor de deelnemers, maar ook voor het publiek is het leuk om op bepaalde punten de voertuigen en hun chauffeurs voorbij te zien komen.
Bekijk de routes

Sponsoring

Sponsoring

Alleen met jouw hulp kunnen wij van dit evenement dit jaar weer een spektakel maken! Wij zijn opzoek naar belangstellenden die ons zouden willen ondersteunen of sponsoren, zowel financieel als in het verrichten van werkzaamheden.
Ik wil sponsor worden