Het persbericht dat we na afloop van Kar Ga Door 2017 verstuurden:

 

Kar Ga Door 2017 trok meer bezoekers dan ooit. Naar schatting 10.000 tot 15.000 bezoekers bezochten het oude voertuigenevenement zaterdag 8 juli. De organisatie had in verband met het vijfjarig bestaan van het in 2013 doorgestarte evenement ingezet op nog meer deelnemers met oude voertuigen en oude ambachten. En ze organiseerde met de Oudheidskamer Zuidwolde een unieke modeshow met kleding uit vroeger tijden.

In de Hoofdstraat op de waren- en oude ambachtenmarkt was het de hele dag gezellig druk, net als in het Groene Hart waar zo’n 200 oldtimers, tractoren en ook een aantal nostalgische woonwagens opgesteld stonden. De optocht met oude handkarren van museum De Wemme, fietsen, kinderwagens en de klassieke rijtuigen trok veel bekijks.
Voorzitter van de organisatie, Rutger Wemmenhove, is meer dan tevreden: ‘’We zien het evenement elk jaar groeien, met meer deelnemers met voertuigen en voor de markt. Bijzonder vind ik de belangstelling van jongere mensen, ook als vrijwilligers trouwens. Mooi dat dit in Zuidwolde allemaal kan.’’

(foto's van André Boertien)

          

 

 

De aanmeldingen in het lustrumjaar van Kar Ga Door sinds de doorstart van het evenement in 2013, lopen boven verwachting goed. Nog niet eerder waren er van tevoren zoveel aanmeldingen. Er zijn zeker 70 deelnemers met een oldtimer, een auto, vrachtauto of tractor van minimaal 25 jaar oud.


Ook authentieke rijtuigen en woonwagens
We kregen al zo’n 30 aanmeldingen voor de koetsentocht met authentieke rijtuigen en ook heel leuk, er komen 8 kleurrijke woonwagens. Ook oude ambachten zullen we veel terugzien op de markt in de Hoofdstraat. De markt krijgt een gevarieerde samenstelling gezien de totaal ruim 70 aanmeldingen van ondernemers met ambachtelijke producten en andere koopwaar.


Extra activiteiten
Naast het programma met de rondritten van alle voertuigen en het defilé ’s middags voor het gemeentehuis langs, is er dit jaar een bijzondere modeshow met historische kleding uit de Oudheidskamer Zuidwolde te zien.
Voor de jonge bezoekers is, naast de knutselkraam op de markt en een springkussen, de valkenier die aanwezig is in het Groene Hart een aanrader!


Opgeven kan nog
Wilt u ook deelnemen aan deze ouderwets gezellige dag? Geef u dan snel op met uw oldtimer, rijtuig, tractor, fiets, brommer of oude ambacht. Het dragen van bijpassende kleding waarderen we zeer. Zo gaan we voor een dagje, geheel in stijl, terug in de tijd.

 

            

 

 

 

 

 

Ook in 2018 biedt Kar Ga Door een aantrekkelijk programma. Voor oud en jong is er van alles te zien. De geschiedenis in de straten van Zuidwolde komt weer tot leven.

In de ochtend zijn er rondritten door en rondom Zuidwolde met tractoren, brommers en rijtuigen. In de middag zijn er rondritten met auto's en vrachtauto's en maken handkarren, fietsen en rijtuigen een optocht door het dorp. De hele dag is er een gevarieerde markt met oude ambachten op Kerkplein en in Hoofdstraat. 

De hele dag is er muziek en zijn er leuke kinderactiviteiten. Het voorlopige programma is:

10.00 uur:  Opening Kar Ga Door
Auto’s, tractoren en brommers staan voor bezichtiging opgesteld in het Groene Hart.
Handkarren zijn te bekijken voor het gemeentehuis en paardenrijtuigen tegenover museum De Wemme.
10.00 - 17.00 uur: Waren- en oude ambachtenmarkt op het Kerkplein en in de Hoofdstraat
10.30 - 12.45 uur: Koetsentocht, voorafgegaan vanaf 09.00 uur door jurering paardenrijtuigen bij museum De Wemme
11.00 - 13.00 uur: Rondrit brommers en tractoren
13.00 - 15.30 uur: Rondrit oude auto’s en vrachtwagens
14.15 - 15.30 uur: Optocht handkarren, fietsen, kinderwagens en rijtuigen met vanaf ca. 14.45 uur defilé bij het gemeentehuis. Optocht gaat ook langs Zantingehof en Tonckenshuys.
17.00 - 19.00 uur: Afsluiting met muziek

 

 

 

 

       
Kar Ga Door Zuidwolde 
info@kargadoorzuidwolde.nl
p/a: Hoofdstraat 60
7921 AN Zuidwolde (Dr.)

IBAN/SEPA Nummer: NL61RABO0149577613
BIC Nummer: RABONL2U